Yuanita Wulandari, S.Kep., Ns., MS

MAJORKeperawatan Maternitas

RESEARCH FIELDS: Maternal (Antenatal Care, Perawatan Persalinan, & Perawatan Post Partum), Kesehatan Reproduksi, dan Women Health in Natural Disasters.

Mailing Address: yuanita.ns@gmail.com

• Purworejo 1 National Elementary School, Madiun, East Java (1995)
  • Madiun 1 National Junior High School, Madiun, East Java (1998)
  • Madiun 2 National Senior High School, Madiun, East Java (2001)
  • Airlangga University, Surabaya, East Java (2007)
  • National Cheng Kung University, Tainan, Taiwan, ROC (2014)

Penelitian & Pendanaannya:

• Penerapan Fisioterapi Dada (Clapping) untuk Mengatasi Masalah Bersihan Jalan Napas pada Anak dengan Bronkopneumonia di Ruang Salak dan Duku RS Moh. Soewandhi Surabaya (Pendanaan: Penelitian Dosen Muda DIKTI 2015)

Publikasi:

• Relationships Between Mother’s Knowledge Level About Autism And Present Feeding With Gluten And Casein Free Diet In Autism Children, Journal Health Science, 2008.
  • Non-Pharmacology of pain management in labour (Article Ilmiah), Journal Health Science, 2009.
  • Effectiveness of Implementation The Cooperative Learning Think-Pair-Share Model and Individuals paper task In Increasing The Students Achievement and Participation, Proceeding (seminar international di UMSby), 2011.
  • Pregnant Women’s Needs during Natural Disaster, Proceeding International Conference WSDN Beijing, 2014.

Pelatihan & Conference:

• International Symposium on Global Mobilization (GM2012): Higher Education Collaboration in Asia Pacific Region, National Cheng Kung University - National Sun Yat Sen University – National Chung Hsing University – National Chung Cheng University, March, 2012.
  • Workshop on PBL Course, Center for Teaching and Learning Development of National Cheng Kung University, March 2012.
  • International Symposium on Bridging Medicine and The Humanities – Narrative Medicine and Literature, Kaohsiung Medical University, April 2012.
  • The Training Program of Institutional Review Board (IRB) The ethical Standard of Human Research Projects and Essential Points, National Cheng Kung University, Tainan, Taiwan, May 2013.
  • International Conference Red Cross, Kaoshung, Taiwan, Desember, 2013
  • Pelatihan Pekerti, UMSby, May, 2014
  • As Speaker in International Conference World Society Disaster Management, Beijing, RoC, June 2014.
  • Pelatihan Pelatihan Penanganan Gawat Darurat Obstetric & Neotatal, RS Haji Surabaya, September 2014.
  • Penataran Lokakarya National Pengelolaan dan Penyuntingan Jurnal Ilmiah, Malang, Oktober, 2014.